Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

В обласній прокуратурі відбулися зустрічі з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду (ФОТО)

                                 

Днями в Миколаївській обласній прокуратурі відбулися зустрічі керівництва Офісу Генерального прокурора, Миколаївської та Херсонської обласних прокуратур з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду.

У ході зустрічей сторони проаналізували стан розслідування у кримінальних провадженнях за фактами катувань, а також домовилися про подальшу співпрацю.

Начальник Департаменту протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора  Юрій Бєлоусов розповів про ті проблемні питання, які постають перед прокурорами сьогодні, а також про складнощі під час досудового розслідування вказаної категорії кримінальних правопорушень. Крім того, зауважив, що важливою складовою є максимальне сприяння розслідуванню Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду воєнних злочинів рф. Розслідування цих правопорушень є спільною справою для досягнення законності та правопорядку в Європі, зокрема в Україні.

Керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак повідомив про ситуацію в області.

У свою чергу головний прокурор у розслідуванні ситуації в Україні Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Дж. Голліс розповіла про напрямки своєї діяльності, зокрема, висвітлила бачення щодо подальшої плідної співпраці та шляхи вирішення проблем. Крім того, вона підкреслила, що Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду розслідує злочини, вчинені найвищими посадовими особами, та наголосила, що вони не змагаються з правоохоронними органами України, а працюють для досягнення загальної цілі – притягнення міжнародних злочинців до відповідальності.

Після зустрічей представники МКС побачили місця, де були зафіксовані ознаки воєнних злочинів щодо цивільного населення, серед яких обстріли медичних закладів та багатоквартирних житлових будинків.

Зібрані в ході візиту докази можуть бути вкрай важливими для доведення міжнародних злочинів в Україні.  

 

кількість переглядів: 521