Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

Керівник обласної прокуратури зустрівся із представниками Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України (ФОТО)

                                          

Сьогодні, 25 травня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак зустрівся з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України під керівництвом старшого радника з правоохоронної діяльності Георгіоса Покаса.

Участь у заході також взяли в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець та начальник відділу у протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Вікторія Шаповалова.

Керівник обласної прокуратури Дмитро Казак розповів про особливості розслідування міжнародних злочинів з боку рф щодо порушення законів та звичаїв війни, а також повідомив про ті виклики, які постають перед прокурорами сьогодні.

 

 

 

 

 

 

 

 

У свою чергу представники КМЄС презентували пілотний проект, який планується реалізовувати в місті Снігурівка Миколаївської області. В ході реалізації вказаного проекту планується надання IT-обладнання та проведення професійних тренінгів зі співробітниками правоохоронних органів.

Георгіос Покас зауважив, що вказаний проект починається саме з цих деокупованих регіонів, у зв’язку з тим, що вони зазнали значного впливу з боку окупантів. В подальшому вказані проекти плануються і в інших населених пунктах України.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Представники місії ЄС подякували керівнику обласної прокуратури за зустріч та домовилися про подальшу співпрацю.

 

 

 

 

кількість переглядів: 730