Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Придбання генератору за завищеними цінами – підозрюється посадовець одного з комунальних підприємств Южноукраїнської міської ради (ФОТО)

                     

За процесуального керівництва Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури посадовій особі КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Южноукраїнської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдало істотної шкоди громадським інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, забезпечив проведення в жовтні 2022 року процедури закупівлі дизельного генератора за завищеними цінами без використання електронної системи закупівель для потреб лікарні.

Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 260 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївської області.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Санкція статті передбачає покарання у виді  обмеження волі на строк до трьох років, з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

кількість переглядів: 602