Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2017

Тарас Дунас: працюємо єдиним масивом у боротьбі з незаконним гральним бізнесом (ФОТО, ВІДЕО)

                                                                              

Сьогодні, 14 листопада, у приміщенні Головного управління Національної поліції в Миколаївській області під головуванням голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка відбулася нарада, на якій йшлося про впорядкування грального бізнесу на території області. Участь у нараді взяли керівники правоохоронних органів, органів державної влади,  місцевого самоврядування та громадськості.
Прокурор Миколаївської області Т.Дунас подякував голові Миколаївській ОДА за постійну увагу та підримку правоохоронців в процесі боротьби з гральним бізнесом. «Я вважаю, що ця нарада є продовженням тих координаційних заходів, на яких нами постійно піднімаються актуальні питання у сфері боротьбі зі злочинністю, у тому числі з  незаконним гральним бізнесом. Органами прокуратури у жодному випадку не відмовлено слідчим у проведенні процесуальних дій, таких як обшуки гральних закладів та вилучення техніки.», - наголосив прокурор області.
Також прокурор Миколаївської області подякував керівникам ГУ Нацполіції в області Юрію Морозу, управління Служби безпеки в області Олексію Ляху, управління захисту економіки в області Костянтину Малишеву за позитивні напрацювання у цій сфері.
Зокрема, на даний час органами поліції області розслідується 28 кримінальних у сфері незаконного грального бізнесу. Упродовж липня-листопада цього року проведено 88 обшуків у закладах, які надавали послуги з незаконної гральної діяльності. При цьому вилучено близько 1300 комп’ютерної техніки. Стосовно чотирьох організаторів незаконного грального бізнесу кримінальні провадження з обвинувальними актами скеровані до суду.
Окрім того, працівники прокуратури, зайнявши принципову позицію, викрили організаторів незаконного грального бізнесу, які намагалися вирішити питання щодо уникнення відповідальності за кошти.
Тарас Дунас звернувся до очільників міста та області, запевнивши їх, що і в подальшому від правоохоронних органів буде надана вся необхідна підтримка у вирішенні соціальних питань на цьому напрямку. «Від вас ми очікуємо, що ті приміщення, які надаються, щоб вони використовувались за призначенням. А ми зі свого боку, гарантуємо вам підтримку у цих питаннях», - підкреслив прокурор області.
Наприкінці наради О.Савченко звернувся до силових структур, органів влади та громадськості співпрацювати у вирішенні цієї проблеми, окресливши основні завдання, насамперед, це розірвати існуючі договори з гральними закладами, якщо вони стосуються комунальної власності; дослідити та надати по кожному населеному пункту інформацію про всі ігрові заклади і так звані інтернет-кафе, які діють на їх територіях,  підняти документацію по приватизації приміщень комунальної власності, з’ясувати  як ця власність була приватизована, і чи виконуються завдання приватизації тощо
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1620