Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2011

Звіти щодо розгляду запитів на інформацію у 2011 році

Станом на 10.01.2012 року до органів прокуратури області надійшло 29 запитів на інформацію.
Більшість запитів надійшло в письмовому вигляді поштовим зв"язком - 22 запити, на прийомі у прокуратурі області подано 2 запити, передано електронною поштою 5 запитів.
У результаті їх розгляду за запитами надано інформацію по суті, тобто задоволено в повному обсязі.
За одним запитом надано інформацію частково, оскільки у штатному розписі прокуратури області, який мав намір отримати запитувач, окрім назв посад прокурорсько-слідчих працівників, обслуговуючого персоналу містяться персональні дані, що дають змогу ідентифікувати окрему фізичну особу, тобто є інформацією з обмеженим доступомю
Одному запитувачу прокуратурою області відмовлено у наданні інформації у зв"язку з тим. що прокуратура області не є розпорядником запитуваної інформації.
За результатами розгляду 9 запитів надано роз"яснення у зв"язку з тим, що як запити громадани оформлюють звернення, які необхідно вирішувати в порядку, визначеному Законом України "Про звернення громадян".
За категоріями запити, на які надано інформацію органами прокураутри області, стосувалися питань: правозахисної діяльності - 11, з питань досудового слідства - 2, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 1, з питань організаційно-розпорядчої діяльності - 1, з кадрових питань - 2, з інших питань - 2.
Всі запити розглянуто органами прокуратури області у визначений законом строк - п"ять робочих днів, за одним запитом термін розгляду було продовжено до 20 робочих днів, у зв"язку з необхідністю пошуку інформації серед значного обсягу.
 
Структурний підрозділ з питань забезпечення доступу до публічної інформації прокуратури області
Проведено навчально-методичний семінар з питань організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури Миколаївської області     27.05.2011
З метою впровадження та належного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у прокуратурі області 24 травня 2011 року за участю керівників структурних підрозділів та підпорядкованих прокурорів проведено навчально-методичний семінар з питань організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури області.
До присутніх під час семінару доведено основні вимоги Закону, проблемні питання щодо його застосування, порядок надання інформації, вимоги стосовно забезпечення технічного захисту інформації у роботі з документами для службового користування та інші питання.
 
 01.08.2011
 Перевірено виконання органами влади Закону України «Про доступ до публічної інформації»
Органами прокуратури області проведено перевірки додержання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Перевірками виявлено численні порушення даного Закону в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Всупереч вимог Закону в цих органах відсутні спеціальні місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, не призначено відповідальних осіб для забезпечення доступу до публічної інформації, а там, де такі особи призначені, з ними не проведені відповідні навчання. У державних установах, де проводилися перевірки, не забезпечено оприлюднення інформації, передбаченої чинним законодавством. Перевірками виявлено факти порушення строків при наданні інформації на запити та неправомірної відмови у її наданні. 
 
 За наслідками перевірок прокурорами внесено 136 приписів та подань, порушено 3 дисциплінарних провадження. На даний час задоволено 2 документи реагування, притягнуто до відповідальності 1 посадову особу. Інші документи перебувають на розгляді.
 Прокурорами і надалі буде приділятися належна увага виконанню суб'єктами владних повноважень обов'язків, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».
 
Звіти щодо розгляду запитів на інформацію 
Червень 2011 року      Упродовж червня поточного року органами прокуратури області зареестровано 2 запити на інформацію. Надано 2 відповіді.          
 Липень 2011 року  Упродовж липня поточного року органами прокуратури області зареєстровано 2 запити на інформацію. Надано одну відповідь, за
одним надано роз'яснення.
Серпень 2011 року  Упродовж серпня поточною року органами прокуратури області зареєстровано 9 запитів на інформацію, надано 3 інформації на
запити, за чотирма надано роз''яснення, 2 скеровано до інших розпорядників інформації.
Вересень 2011 року  Упродовж вересня поточного року органами прокуратури області зареєстровано 4 запити на інформацію, надано 2 інформації на запити, одному запитувачу відмовлено у наданні інформації.
 Жовтень 2011 року  Упродовж жовтня поточного року органами прокуратури області зареєстровано 3 запити на інформацію, надано 4 інформації на запити.
Листопад 2011 року
 Упродовж листопада поточного року прокуратурою області зареєстровано 6 запитів на інформацію, надано 3 відповіді та 3 скеровано до належного розпорядника інформації.
 Грудень 2011 року
 У грудні поточного року запити про інформацію до прокуратури області не надходили.
 
 

кількість переглядів: 1033

Перехід до форми електронного запиту