Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2017

За принципової позиції прокуратури рішення Баштанської міської ради щодо перейменування вулиць визнано протиправним та скасовано

                             

У четвер, 15 червня 2017 року, за принципової позиції прокуратури  судом визнано протиправним та скасовано незаконне рішення Баштанської міської ради, яким  низці  вулиць м. Баштанка повернуто старі назві, заборонені Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки".

Нагадаємо, 25.05.2017 Баштанською міською радою прийнято рішення щодо повернення старих назв низці вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації, в тому числі перейменовано вулицю Героїв Небесної Сотні.

Вважаючи, що зазначене рішення Баштанської міської ради є очевидно протиправним, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування цього рішення, який задоволено в повному обсязі.

Миколаївщина – патріотичний край, де вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, схиляють голови перед загиблими захисниками країни та підтримують воїнів у зоні АТО, тому, сподіваємось, що цей випадок буде уроком і пересторогою для інших не допускати в подальшому демонстрацій та будь-яких проявів символів «тоталітарного комуністичного режиму».

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3539