Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2017

На Миколаївщині судитимуть чергових нападників на фермера. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі

                                  

Під належним процесуальним керівництвом Вознесенської місцевої прокуратури слідчими Веселинівського відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення групою осіб розбійного нападу на мешканця с. Покровка Веселинівського району та незаконного заволодіння його транспортним засобом, що набуло суспільного резонансу.

У ході досудового розслідування встановлено, що 28 липня цього року двоє громадян Грузії, 32 і 35 років та 50-річний мешканець м. Миколаєва, погрожуючи пістолетом, напали на 58-річного місцевого фермера у дворі його будинку. Нападники зв'язали та побили чоловіка, відібравши золоті вироби та гроші - 150 тисяч гривень і 200 тисяч доларів США, на які фермер збирався придбати сільськогосподарську техніку. Крім того, нападники забрали автомобіль чоловіка «Toyota Land Cruiser Prado-150», на якому і втекли.

У ході слідчо-оперативних дій поліція знайшла авто, яке кинули зловмисники та незабаром, завдяки професійним діям правоохоронців затримано і підозрюваних.

Під час санкціонованих обшуків в автомобілі було вилучено частину викраденого майна, ще частину майна потерпілого вилучено за місцем проживання одного із нападників. 

Незаконні дії фігурантів кваліфіковано за ч.5 ст.27, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 187 та ч.3 ст.289 КК України, а саме пособництво у скоєні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням до житла та інше приміщення, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах, а також напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло та інше приміщення та спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах та незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого із завданням великої матеріальної шкоди.

Відносно усіх обвинувачених обраний виключний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Звертаємось до небайдужих громадян, які володіють будь-якої інформацією про аналогічні випадки, повідомляти правоохоронні органи задля оперативного реагування та припинення злочинної діяльності і притягнення винних осіб до відповідальності.  

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2424