Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2018

Алкоголь і рушниця – речі несумісні! На Миколаївщині судитимуть мисливця, який ненароком вистрелив у 9-річну дівчинку з рушниці.

                                                  

За належного процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування стосовно  67-річного чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння вистрелив у 9-річну дівчинку.

Подія сталася ще 4 листопада минулого року в селі Синюхін Брід Первомайського району. Місцевий мешканець повертаючись з полювання в стані алкогольного сп'яніння, зустрів біля одного з будинків дітей. Діти побачили у нього в руках рушницю і попросили порожні гільзи, чоловік почав шукати їх по кишенях і в цей час стався випадковий постріл, який потрапив в обидва стегна дівчинки, що знаходилася в групі дітей.

За даними  проведеної експертизи в крові чоловіка знаходилося 0,85 проміле алкоголю.

Окрім того, у чоловіка на поясі був зафіксований мисливський ніж, який є холодною зброєю.

Його дії кваліфіковані за ст. 128 КК України (необережні тяжкі тілесні ушкодження) та ч. 2 ст. 263 КК України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

28 грудня 2017 року процесуальним керівником затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті.

Зловмиснику загрожує покарання до 3 років позбавлення волі.

Переконані, що зазначений випадок спонукає громадські організації, які об’єднують мисливців, посилити вимоги до своїх членів щодо правил полювання і користування зброєю.

А також, на адресу дозвільної системи ГУ НП у Миколаївській області скеровано вимогу про анулювання дозволу на володіння зброєю винуватцю.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2436