Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2018

Заробіток на демонтажі могильних огорож привів за грати

           

Завдяки чіткій та послідовній позиції Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в суді доведено в повному обсязі провину трьох мешканців Миколаївської області у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.297 КК України (незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів).

У ході слідства та судового розгляду встановлено, що у травні місяці 2017 року зловмисники, перебуваючи на території кладовища, розташованого в межах Інгульського району м. Миколаєва, демонтували металеві огорожі з 8 могил, які у подальшому намагалися збути в одному з місцевих пунктів прийому металобрухту, завдавши комунальному підприємству “Миколаївська ритуальна служба” матеріальної шкоди на суму понад 10 тис. гривень.

Всі три особи були встановлені та затримані невдовзі після вчинення кримінального правопорушення. Ними виявились особи віком від 30 років, раніше судимі за вчинення інших злочинів, в тому числі і корисливих.

Підтримуючи державне обвинувачення прокуратурою орієнтовано суд на призначення зловмисникам покарання у виді реального позбавлення волі.

Відтак, Ленінським районним судом м. Миколаєва обвинувачених визнано винними у скоєнні інкримінованого їм злочину та 2 особам призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі кожному, іншій – 4 роки позбавлення волі відповідно. Матеріальна шкода відшкодована повністю.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2883