Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2018

Вкотре правоохоронці Миколаївщини довели послідовність своїх дій - викрито угруповання, що збувало наркотики через закладки (ФОТО)

                     

Завдяки реалізації ефективно скоординованих заходів, впроваджених прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом, які були підтримані керівником Головного управління Нацполіції в області Юрієм Морозом, правоохоронцями Миколаївщини проведено широкомасштабну операцію по викриттю наркозлочинців. На цьому постійно наголошує і Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Зокрема, у неділю, 21 січня 2018 року, під процесуальним супроводом Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 працівниками управлінь протидії наркозлочинності, карного розшуку, кіберзлочинності та слідчими  Головного управління Національної поліції в області  із залученням спецпідрозділу «КОРД» викрито і припинено діяльність групи наркоторговців, яка організовувала і збувала на території м. Миколаєва,  області та за її межами наркотичні засоби через так звані «закладки».

Група була законспірована, свою діяльність здійснювала виключно з застосуванням сучасних інформаційних технологій – проте завдяки професійним діям правоохоронців їх було викрито, членів організації затримано, а їх злочинна діяльність належним чином задокументована.

За підозрою у вчиненні цього злочину в порядку ст. 208 КПК затримано чотирьох мешканців м. Миколаєва, віком від 23 до 26 років -  організаторів Інтернет – магазину з продажу наркотичних речовин та осіб, які здійснювали так звані «закладки».

На території м. Миколаєва та м. Києва проведено одночасно 34 обшуки за адресами мешкання фігурантів. Вилучено наркотичні засоби, підготовлені для здійснення їх збуту на території м. Миколаєва, зокрема вилучено понад 250 розфасованих ZIP – пакетів в яких знаходилася наркотична речовина.

Крім того, в ході проведених обшуків вилучено понад 20 тис. доларів США, близько 100 тис. грн. та 2000 євро, а також інші іноземні валюти. Вказані грошові кошти отриманні фігурантами від продажу наркотичних засобів.

Встановлено, що значну кількість отриманих прибутків від злочинної діяльності члени групи зберігали в криптовалюті -  «біткойнах». Також вилучено обладнання для «майнінгу» криптовалют придбане за кошти, здобуті злочинним шляхом. 

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також у ході слідства будуть встановлені і особи, які користувались послугами цього Інтернет-магазину і купували наркотики.

Правоохоронці підтримують активну громадськість та по справжньому небайдужих людей, які  долучаються до боротьби з наркотиками та завжди готові співпрацювати, щоб разом, спільними зусиллями подолати це зло.
 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2595