Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2018

Прокуратура виявила незаконне надання мисливських угідь площею понад 8 тис га

                               

Прокуратурою Миколаївської області, за результатом опрацювання рішень Миколаївської обласної ради, виявлено незаконне надання мисливських угідь площею понад 8 тис га на території Новоодеського району.

Зазначені угіддя надано у користування ТОВ «СМГ «Буг» рішенням Миколаївської обласної ради від 10.11.2016 № 15, яке прийнято за відсутності передбаченого законом погодження власника земель запасу державної власності загальною площею 1020 га та без врахування наявності на території мисливських угідь п’яти об’єктів природно-заповідного фонду України загальною площею 598 га, в межах яких заборонено полювання.

Водночас, оскаржуване рішення обласної ради та договір про умови використання мисливських угідь не містять ні заборони ні обмежень щодо полювання та використання територій мисливських угідь. Зазначеними порушеннями законодавства завдається суттєва шкода державним та громадським інтересам щодо охорони та збереження об’єктів природно-заповідного фонду.

З метою усунення зазначених порушень прокуратурою Миколаївської області до господарського суду міста Києва пред’явлено позовну заяву про визнання незаконним та скасування зазначеного рішення обласної ради та зобов’язання ТОВ «СМГ «Буг» повернути Миколаївському обласному управлінню лісового та мисливського господарства мисливські угіддя загальною площею 8084,38 га.

Звертаємо увагу мисливців Миколаївщини, що за заявою прокуратури області ухвалою суду від 04.01.2018 заборонено будь-яким особам використовувати мисливські угіддя на територіях природно-заповідного фонду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2747