Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2018

Засуджено викрадача-рецидивіста автомобілів

                               

Первомайською місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння мешканцем Первомайського району транспортними засобами за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 289 КК України.

Розслідуванням встановлено, що 29 листопада 2017 року 51-річний раніше неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів,  біля центрального ринку у м. Первомайськ, переслідуючи свою злочинну мету на незаконне заволодіння транспортним засобом, підійшов до автомобіля «ВАЗ-2104»  та   за допомогою . заздалегідь приготовлених ключів до автомобіля марки «ВАЗ» відімкнув автомобіль, завів його, зрушив з місця та поїхав.

Орієнтування викраденого автомобіля марки було внесено до Єдиної державної бази «Угон» та вже на протязі доби правоохоронцями в м. Суми було виявлено вказаний транспортний засіб та особу, що перебувала за його кермом, про що було повідомлено Первомайський   відділ поліції.

30 листопада 2017 року зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

Окрім того, вказану особу було перевірено на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Первомайського району. Як виявилось,  він причетний до вчиненні у лютому минулого року в такий самий спосіб викрадення автомобіля марки «ВАЗ 2107».  

19 січня 2018 року вироком Первомайського міськрайонного суду зловмисника визнано винним та призначено останньому покарання у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2885