Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

Змова між посадовцем та підприємцем привела до втрати з бюджету понад 200 тис грн

                              

Раніше повідомлялось, що підприємцю, який під приводом ремонту даху Новокрасненської школи Арбузинського району привласнив понад 200 тис. грн. бюджетних коштів, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 та ч. 2  ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів, вчинене повторно,  використання підроблених документів та привласнення чужого майна, яке було ввірено).

У рамках проведення розслідування у вказаному кримінальному провадженні, зібрано достатньо беззаперечних доказів та 31 січня 2018 року повідомлено про підозру начальнику відділу освіти Арбузинської райдержадміністрації у тому, що остання  діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для фізичної особи-підприємця, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, підписала довідку про вартість виконаних будівельних робіт в якій було завищено вартість та об’єми робіт, та акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому підприємцем були внесені недостовірні дані щодо обсягу та вартості робіт, тобто фактично створила офіційні документи, які надавали право підприємцю отримати грошові кошти за виконані роботи.

Вищезазначені злочинні дії дали змогу підприємцю незаконно заволодіти бюджетними коштами в сумі понад 200 тис. грн., виділеними на виконання робіт з капітального ремонту покрівлі однієї зі шкіл Арбузинського району, що складає 26 % від загальної суми 800 тис грн. виділених бюджетних коштів.

Посадовій особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Розслідування триває.

 
За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2376