Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2018

Гастролера-рецидивіста, який скоїв два розбійні напади у Первомайську, взято під варту

                        

У суботу, 17 лютого 2018 року, за клопотанням Первомайської місцевої прокуратури слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів стосовно 31-річного мешканця АР Крим, який у лютому 2018 року скоїв два розбійні напади в місті Первомайську.

Розглядаючи клопотання, судом взято до уваги, що підозрюваний на початку січня 2018 року, щойно звільнившись з місць позбавлення волі, де відбував покарання у вигляді 7 років позбавлення волі за скоєння розбійного нападу, знову скоїв аналогічні злочини. 

У ході розслідування встановлено, що 12 лютого близько 19.15 год., зловмисник, зайшовши до торгівельного павільйону по вул. Одеській приставив продавчині ножа до шиї та почав вимагати грошові кошти з каси. Коли остання відкрила шухляду прилавку, то він вихопив звідти грошові кошти в сумі 300 гривень та з місця події зник.       

16 лютого близько 22:20 год. вказана особа, перебуваючи по вулиці Гагаріна побачив жінку, яка одна у вечірній час поверталася додому та вирішив повторно вчинити злочин. Підійшовши до жінки ззаду, приклав до шиї ножа та почав вимагати віддати наявні у неї грошові кошти та інше майна, різнувши при цьому по підборіддю лезом ножа, котрий потерпіла почала відводити від себе рукою. Відступаючи від злочинця, потерпіла втратила рівновагу та впала на землю. В свою чергу злочинець дістав з кишені потерпілої мобільний телефон та з місця події зник.

Упродовж доби, завдяки небайдужим громадянам, правоохоронцями  зловмисника затримано та з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів зловмисникові  повідомлено про підозру ч. 3 ст. 187 КК України (розбій вчинений повторно, поєднаний з проникненням у приміщення).

Звертаємось до громадян, якщо ви стали жертвами протиправних дій зловмисника або володієте інформацією, корисною для слідства, повідомте правоохоронців  за тел. (05161) 7-52-02 або 102. 

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2703