Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2018

Миколаївський СІЗО відвідали студенти та викладачі (ФОТО)

                              

Прокуратура Миколаївської області продовжує започатковану Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практику проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення. 

Так, 15 березня 2018 року, за ініціативи керівництва регіональної прокуратури для 30 студентів та викладачів Національного університету кораблебудування імені адм. Макарова та Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини відкритого міжнародного Університету розвитку людини «Україна» організовано екскурсію до державної установи «Миколаївський слідчий ізолятор».

Гості залишили особисті речі, мобільні телефони та гроші у камері схову і в супроводі адміністрації установи попрямували на «закриту» територію.

Екскурсія відбулась у формі діалогу між студентами та представником адміністрації СІЗО – заступником начальника відділу з соціально-виховної та психологічної роботи Владиславом Головко.

Студенти мали нагоду побачити порядок і умови утримання в’язнів в СІЗО, дізнатись про режим, який діє в установі, про права і обов’язки підслідних та підсудних, про обмеження, які у ній діють, порядок надання побачень з рідними.

Студенти побували у камерних приміщеннях та навчальному класі, де здобувають знання неповнолітні в’язні, прогулянковому дворику.

Спілкуючись з відвідувачами установи попереднього ув’язнення, прокурор відділу прокуратури Миколаївської області Віталій Ціома розповів про роль прокурора у забезпеченні прав в’язнів у місцях несвободи та заходи, які вживаються органами прокуратури області, з метою недопущення їх порушення. 

Працівники установи та прокуратури відповіли на всі питання, які виникали у юнаків та дівчат. 

Вийшовши із слідчого ізолятора, студенти ділилися враженнями. Думка виявилася одностайною: потрапляти у стіни закладу, який щойно відвідали - ніхто не хоче. Ізоляція від оточуючого світу лякає молоду, несформовану свідомість найбільше. І дивитися на світ маючи свободу, право вибору та простір для будь-яких починань, куди цікавіше, ніж з-під вікон слідчих камер, кажуть студенти.

Екскурсію проведено з профілактичною метою, аби убезпечити від протиправної поведінки та показати чим можуть закінчитися небезпечні ігри із законом.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2733