Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Правоохоронними органами області завершено розслідування стосовно шести членів злочинної групи, які вчинили 40 кримінальних правопорушень (ФОТО)

                                        

Під належним процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області та завдяки злагодженим діям оперативних підрозділів та слідчого відділу Управління служби безпеки України в області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснено ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої шляхом обману, з використанням підроблених офіційних документів, протягом тривалого часу заволоділи майном громадян та територіальної громади м. Миколаєва, що призвело до нанесення збитків на суму понад 5 млн. грн.

Як встановлено в ході досудового розслідування, злочинна група, до складу якої входило шість місцевих мешканців  віком від 35 до 50 років, була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

У період з квітня 2016 року по липень 2017 року зловмисники вчинили 40 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним заволодінням грошовими коштами як юридичних так фізичних осіб, а також нерухомим та рухомим майном громадян та територіальної громади м. Миколаєва.

Органом досудового розслідування їх дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 190; ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358; ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190;  ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190; ч. 2, ч. 3 ст. 190; ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України.

Ухвалами слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва членам злочинної організованої групи обрано та в подальшому продовжено запобіжні заходи, у тому числі й тримання під вартою. Також, з метою забезпечення відшкодування збитків, завданих злочинними діями членів організованої групи, слідчим суддею накладено арешт на нерухоме та рухоме майно, що являється предметом злочину.

16 березня 2018 року за результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно усіх фігурантів справи направлено до Центрального районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2505