Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Прокуратурою вжито заходів для забезпечення законного використання земель в інтересах громади міста Миколаєва

                                             

Органами прокуратури області вжито заходів до усунення порушень вимог законодавства при використані земель міста.
Незважаючи на обов'язок органів місцевого самоврядування діяти в інтересах територіальної громади, Миколаївською міської радою приймаються незаконні рішення про розпорядження  землями, що є власністю громади міста.

Так, органами прокуратури установлено непоодинокі випадки передачі у 2017 році міською радою в оренду земельних ділянок комунальної власності для розміщення тимчасових споруд — кіосків, розташованих у Інгульському та Заводському районах міста, без проведення процедури земельних торгів, яка є обов'язковою відповідно до вимог законодавства.

Вказане стало підставою для заявлення органами прокуратури 5 позовів про скасування незаконних рішень міської ради, визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та зобов'язання підприємств — орендарів повернути їх територіальній громаді міста. 

На даний час судом за результатами розгляду задоволено 2 таких позови стосовно земельних ділянок загальною вартістю близько 100 тис. грн.

Звертаємось до органів місцевого самоврядування на необхідність дотримання законності при розпорядженні земельними ділянками, забезпечення рівних можливостей для підприємців при отриманні ділянок та усунення можливої корупційної складової при передачі землі.

Звертаємось до громадськості — лише разом ми наведемо порядок у нашому місті. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2285