Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2018

Житель Первомайська поранив брата ножем, з яким пив горілку

                                               

Незважаючи на те, що з початку року, завдяки скоординованим заходам прокуратури області вдалось зменшити кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння на 2,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, люди продовжують зловживати “оковитою”, що прямо пов'язане  зі злочинністю. З огляду на підвищену небезпеку, стан сп’яніння відповідно до  п. 13  ст. 67 КК України є обтяжувальною обставиною при призначенні покарання.

Зокрема, 3 травня 2018 року, Первомайським міськрайонним судом  підтримано позицію процесуального керівника і слідчого та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно 35-річного жителя м. Первомайська, який  підозрюється у нанесенні ножового поранення своєму брату.

З'ясовано, що 28 квітня 2018 року, зловмисник, раніше судимий та маючий не погашену судимість, перебуваючи в гостях у свого двоюрідного брата, під час застілля посварився з ним. Взявши кухонний ніж, наніс ним один удар в праву область спини потерпілого, чим спричинив проникаюче поранення легені.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Розслідування триває.

Нагадаємо, що прокуратурою перед органами місцевого самоврядування ініційовано питання про обмеження продажу алкогольних напоїв у нічний час. 


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2813