Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури щодо повернення державі земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 1,1 млн грн

                                                  

Питання законності використання земель сільськогосподарського призначення на території області продовжує перебувати на постійному контролі органів прокуратури Миколаївщини.

Так, апеляційний суд Миколаївської області підтвердив правильність позиції Баштанської місцевої прокуратури щодо повернення у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 42,6 га вартістю понад 1,1 млн грн, розташовану за межами м. Баштанка.

Встановлено, що у 2017 році місцева мешканка використовувала зазначену ділянку не за цільовим призначенням - розорала пасовище та вирощувала озимий ячмінь, сплачуючи орендну плату як за пасовище.

У листопаді 2017 року місцева прокуратура звернулась до суду з позовом  про дострокове розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки у розпорядження держави, який задоволений у повному обсязі.

Не погоджуючись з таким рішення судом, відповідач подала апеляційну скарг, яку ухвалою апеляційного суду залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Наразі прокуратурою вживаються заходи до реального повернення земельної ділянки державі.

Таким чином зазначене рішення вже набрало законної сили і напрацьована судова практика щодо повернення земель зазначеної категорії у розпорядження держави.

Звертаємось до органів місцевого самоврядування, якщо стали відомі факти нецільового використання земель вживати заходи до їх повернення законному власнику — державі.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2787