Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2018

Символічно, у день Вишиванки, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної

                           

У четвер, 17 травня 2018 року, прокуратура Миколаївської області звернулась до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом про визнання нечинним рішення Миколаївської обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональній.

Державна мова — закріплена традицією або законодавством мова, вживання якої обов'язкове в органах державного управління та діловодства, громадських органах та організаціях, на підприємствах, у державних закладах освіти, науки, культури, в сферах зв'язку та інформатики.

Відповідно до ст. 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська мова.

Рішенням обласної ради у 2012 році з метою реалізації Закону України «Про засади державної мовної політики» визнано, що на території Миколаївської області поряд з українською мовою як державною діє російська мова як регіональна та до неї застосуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов.

Водночас, Конституційним судом України у лютому поточного року вказаний закон визнано таким, що не відповідає Конституції України. Рішення та висновки, ухвалені Конституційним Судом України, є обов’язковими та остаточними.

Проте, до теперішнього часу радою самостійно не вжито заходів до приведення рішення у відповідність з чинним законодавством.

У зв’язку з чим, прокуратура області звернулась до суду з відповідним позовом.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області
   

   
       
   

кількість переглядів: 3210