Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2018

Керівник Вознесенської місцевої прокуратури взяв участь у заходах з нагоди введення в експлуатацію пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ФОТО)

                    

Сьогодні, 30 травня 2018 року, за дорученням прокурора області Тараса Дунаса, керівник Вознесенської місцевої прокуратури Віталій Шевченко взяв участь у заходах з нагоди введення в експлуатацію  Державної установи «Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, ДМС» в с. Мартинівське Вознесенського району.   

Миколаївський ПТПІ є державною установою, призначеною для тимчасового тримання мігрантів із неврегульованим статусом, які підлягають адміністративному видворенню за межі України в примусовому порядку. Пункт розрахований на одночасне утримання 100 осіб.  

 

 

 

 

 

 

 

Миколаївський пункт збудовано за проектом та із використанням досвіду закладів аналогічного призначення, які функціонують у багатьох країнах світу, та облаштовано сучасними системами безпеки та забезпечення життєдіяльності. Створено умови для забезпечення прав людини відповідно до  стандартів ЄС, з можливістю  роздільного розміщення різних  категорій осіб, у тому числі сімей, приміщеннями для  проведення релігійних обрядів, заняття спортом тощо.

 

 

 

 

 

 

 

На даний час в Миколаївському ПТПІ утримується 4 особи - громадяни Хашимітського Королівства Йорданії, Федеративної Республіки Нігерія та Республіки Ангола.

Це третій подібний пункт в Україні, який відповідає європейським стандартам. Раніше такі пункти були введені у експлуатацію в Чернігівській та Волинській областях.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3492