Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2018

Прокуратура вимагає повернути неправомірно отримані кошти

                          

Вивченням стану законності при використанні бюджетних коштів Первомайською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог  законодавства під час укладення договорів на закупівлю послуг із  забезпечення харчуванням вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей у  м. Южноукраїнську.

Установлено, що упродовж  2014-2016 років вищезазначеним центром за бюджетні кошти проводилася закупівля послуги із забезпечення харчуванням дітей. Згідно з  п. п. «д» п. 197.1.7 ч. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України операції з постачання послуг з харчування у відповідних центрах звільнено від оподаткування податком на додану вартість.

Однак, усупереч вимог законодавства до вартості послуг з харчування включено податок на додану вартість. На виконання укладених правочинів центром незаконно перераховано приватному підприємству близько 300 тис. грн. податку. 

За вказаним фактом 14.03.2018 Первомайською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України. Крім того, з метою захисту інтересів держави місцевою прокуратурою до господарського суду Миколаївської області пред’явлено позов про зобов’язання приватне підприємство повернути державі неправомірно отриману суму податку на додану вартість.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2375