Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2018

Прокуратурою вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, які займаються незаконним добуванням водних біоресурсів

                                                     

Правоохоронцями Очаківського району продовжуються виявлятися факти незаконного добування водних біоресурсів на території Очаківського району, зокрема незаконного добування креветки та риби.

Так,  упродовж 2018 року за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень до суду направлено 4 обвинувальні акти зач. 1 ст. 249 КК України, у яких встановлено збитків на загальну суму 185,1 тис. грн.

Слід відмітити, що частина із вказаної кількості кримінальних правопорушень вчинено у період нерестової заборони, що суттєво ускладнює відтворення певних видів водних біоресурсів.

Крім цього, упродовж поточного року судом ухвалено 3 вироки стосовно осіб, засуджених за фактом незаконного добування водних біоресурсів, діями яких спричинено збиток у сумі 113 тис. грн.

Зокрема, 19.06.2018 Очаківським міськрайонним судом завершено судовий розгляд за обвинувальним актом стосовно мешканця міста Очаків за ч. 1 ст. 249 КК України за фактом незаконного зайняття рибним промислом в акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, а саме вилову риб породи «осетрових», унаслідок чого природно-заповідному фонду України спричинено істотну шкоду та матеріальні збитки у розмірі 49530 грн.

За результатами судового розгляду особу засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі 1700 грн. та задоволено позов прокурора про відшкодування завданих злочином збитків у розмірі 49530 грн.
        

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
кількість переглядів: 2562