Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

До відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, притягнуто 54 особи (ДІАГРАМА)

          

Правоохоронні органи області продовжують вживати дієві практичні заходи у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією.

Так, регіональною прокуратурою упродовж 6 місяців поточного року погоджено 127 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Завдяки принциповій позиції прокурорів, за результатами розгляду судами справ за протоколами вказаної категорії, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 54 осіб на загальну суму понад 62 тис грн, до відповідальності притягнуто 26 депутатів місцевих  рад; 18 правоохоронців;  3 державних службовців; 3 службових осіб інших державних органів;    3 посадових осіб юридичних осіб публічного права та   1 посадову особу органу місцевого самоврядування. 

Зокрема, постановами Миколаївського районного суду від 4 та 5 липня 2018 року до відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч.1 ст. 172-6 КУпАП притягнуто двох депутатів Веснянської сільської ради.

За обставинами справи, вказані суб'єкти декларування, у порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно подали електронну декларацію за 2016 рік. На порушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 грн. кожному.

Діяльність у сфері запобігання корупції перебуває на постійному контролі регіональної прокуратури.

Категорія осіб, притягнутих до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією

   

 

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2324