Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

Перший заступник прокурора області Олександр Білоус зустрівся з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (ФОТО)

                          

Вже не вперше працівників прокуратури Миколаївської області запрошуюють до міжнародної співпраці, досвід яких  виявися цікавим та позитивним для європейських експертів.

Так, 1 серпня 2018 року перший заступник прокурора Миколаївської області Олександр Білоус зустрівся з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. 

Делегацію міжнародної організації представляли Катрін Віттерман - старший радник з питань кримінального судочинства КМЄС в Україні, Юрій Сіволога - спеціаліст з питань кримінального судочинства КМЄС в Україні та Володимир Головатенко - спеціаліст з питань реформ КМЄС в Україні.

З боку прокуратури області у зустрічі взяла участь прокурор  регіональної прокуратури області з міжнародно-правових доручень Євгенія Зінченко.  

Метою зустрічі стала презентація результатів проведених заходів в рамках проекту „Інституційна реформа прокуратури”, ознайомлення з другим етапом проекту, вирішення питань щодо проведення спільних міжнародних заходів за участю працівників прокуратури.

Олександр Білоус, вітаючи учасників зустрічі, подякував міжнародним експертам за увагу до прокуратури Миколаївської області та відзначив, що взаємодія органів прокуратури з Консультативною місією є важливим етапом щодо вдосконалення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу. “Моніторинг застосування кримінального процесуального кодексу є необхідною умовою для ефективної боротьби з сучасними викликами, які виникають перед молодою українською державою та світовим співтовариством зі столітніми демократичними традиціями”, - підкреслив перший заступник прокурора області.

Сторони обговорили організаційні питання щодо проведення у жовтні цього року круглого столу з питань практичного застосування кримінального процесуального законодавства в Україні у рамках другого етапу проекту „Інституційна реформа прокуратури”.

Олександр Білоус наголосив на тому, що проведення круглого столу з питань удосконалення КПК зі слідчими, адвокатами, суддями та працівниками прокуратури області забезпечить конструктивний діалог та  отримання ґрунтовних пропозицій щодо покращення процесуального законодавства, а відповідно процесу досудового розслідування.  

Нагадаємо, у вересні минулого року відбувся перший етап цього проекту, в якому взяли участь 30 працівників регіональної та місцевих прокуратур. 

Олександр Білоус подарував гостям книги “Володар мух” Вільяма Джеральда Голдінга та “Чорний Ворон” Василя Шкляра, звернувши увагу на те, що крім виховання професіоналізму, прокуратурою області приділяється значна увага вихованню патріотів держави та патріотичного професіоналізму.

У свою чергу представники КМЄС в Україні подякували  прокурорам за змістовну й відверту розмову, зазначивши, що і надалі продовжуватимуть конструктивний діалог. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2977