Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2018

Прокуратура вкотре відреагувала на порушення законодавства у курортній зоні “Коблеве”

                          

Миколаївська місцева прокуратура №1 вимагає в судовому порядку скасувати право власності на торговельно-розважальний комплекс та усунути суб’єктом господарювання перешкоди у користуванні належною державі земельною ділянкою шляхом знесення споруд площею 290 кв. м та замощень площею 740 кв. м.

Встановлено, що усупереч вимог земельного, водного та містобудівного законодавства, за відсутності дозвільних та правовстановлюючих документів, суб'єктом господарювання побудовано торговельно-розважальний комплекс в межах пляжної зони Чорного моря в курортній зоні “Коблеве”, на відстані 30 метрів від урізу води.

З огляду на це, з метою звільнення земельної ділянки та знесення вказаного об'єкту нерухомості місцевою прокуратурою у 2016 році пред'явлено позов, який постановою Одеського апеляційного господарського суду задоволено у повному обсязі.

Натомість з метою уникнення виконання рішення суду суб'єктом господарювання у 2018 році відчужено вказаний торговельно-розважальний комплекс на користь товариств та останніми зареєстровано право власності на нього. При цьому слід зазначити, що засновником вказаних товариств є одні й ті ж особи.

Наразі позов перебуває у провадженні господарського суду області.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 2223