Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно засудженого та трьох підлітків, які обвинувачуються у вбивстві 39-річного чоловіка

                       

31 серпня 2018 року прокуратурою Миколаївської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 44-річного  чоловіка та трьох неповнолітніх, які  на початку березня поточного року вчинили напад на мешканця м. Миколаєва, з метою заволодіння його майном, а у подальшому вчинили умисне вбивство останнього.

Слідством встановлено, що підлітки, 16-ти та 17-ти років приїхали до Миколаєва, ховаючись від органів слідства після вчинення злочину на Луганщині. Підтримуючи постійний зв'язок із в’язнем, засудженим до довічного позбавлення волі за скоєння низки вбивств та зґвалтувань, юнаки періодично отримували від так званого «куратора» різні завдання.  Так сталося і цього разу.

Отримавши “чергове” завдання від свого “куратора” та вступивши у злочину змову, направлену на здійснення нападу на 39-річного чоловіка та його подальше вбивство.

Спочатку зловмисники зустрілися з потерпілим та один з них пішов з ним до нього додому, а двоє інших непомітно пішли за ними та через відчинені двері зайшли до квартири потерпілого. Знаходячись в квартирі потерпілого та  реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом вчинення розбійного нападу та умисного вбивства чоловіка, підлітки напали на нього та зв’язали йому руки.

У подальшому, оглянувши квартиру потерпілого, заволоділи його банківською карткою та телевізором. Далі, з метою позбавлення життя потерпілого, завели останнього до приміщення ванної кімнати, де втопили у ванній. Після цього підлітки забрали викрадене майно та з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

Органом досудового розслідування дії засудженого кваліфіковано за  ч. 1 ст. 304, ч. 4 ст. 187,  ч. 3 ст. 28,  п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України, неповнолітніх — за  ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28 - п. 9 ч. 2 ст. 115 КК України.

За скоєння особливо тяжкого злочину, поєднаного з умисним позбавленням життя людини, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі  на строк до п'ятнадцяти років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3233