Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2018

Прокуратура оскаржила м’який вирок винуватцю ДТП, внаслідок якої загинув 6-річний хлопець

                           

Апеляційним судом Херсонської області за скаргою прокуратури Миколаївської області переглянуто вирок Центрального районного суду м. Миколаєва, яким визнано винуватим водія вантажного автомобіля “ЗИЛ”  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), та призначено йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки, на підставі  ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком 3 роки.

Слідством встановлено, що обвинувачений у вересні 2017 року, у м.Миколаєві, по проспекту Героїв України, 93-А, керуючи вантажним автомобілем, порушив вимоги дорожнього знаку “Рух вантажних автомобілів заборонено”, з'їхав з проїзної частини, розташованої у дворі багатоповерхового будинку, на територію паркової зони та рухаючись заднім ходом, скоїв наїзд на 6-річного хлопця, який від отриманих травм загинув на місці автопригоди. 

Не погоджуючись з покаранням, призначеним вироком суду першої інстанції, прокуратурою області оскаржено його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання тяжкості вчиненого злочину. 

Завдяки активній позиції прокуратури та принциповому підходу прокурора до участі в апеляційному розгляді вказаного провадження, апеляційний суд погодився із твердженнями прокурора щодо необґрунтованого призначення обвинуваченому занадто м’якого покарання за вчинення тяжкого злочину та скасував вирок Центрального районного суду м. Миколаєва, ухваливши новий обвинувальний вирок, яким водія автомобіля визнано винуватим у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення й засудив останнього до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2402