Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Справу “березнегуватського стрілка” скеровано до суду

                         

За належного процесуального керівництва Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 47-річного жителя с.Новоукраїнка Березнегуватського району за вчинення хуліганських дій та незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2018 року, у с. Нововукраїнка, зловмисник, будучи на підпитку, з хуліганських мотивів, здійснив не менше 60 пострілів з автомату АК-47, в тому числі і по сусідським домоволодінням, чим створив загрозу життю та здоров’ю громадян і тривало порушував спокій мешканців села.

У ході проведення обшуків у домоволодінні зловмисника виявлено та вилучено цілий арсенал боєприпасів, зокрема: 8 бойових гранат,  287 патронів до пістолета Макаров та 67 патронів до автомату Калашникова, складові частини до автомату.  

Його дії кваліфіковано за ч.1 ст.263 та ч.4 ст.296 КК України (незаконне зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів та хуліганство вчинене з використанням вогнепальної зброї заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень).

Обвинувальний акт скеровано до Баштанського районного суду для розгляду по суті, яким вже призначено підготовче судове засідання на 11 жовтня.

За вчинене зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2112