Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2018

Прокуратурою вжито заходів до звільнення самовільно зайнятих земель та стягнення врожаю на користь держави

                            

Як повідомлялось раніше, у червні 2018 року Вознесенською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника сільськогосподарського підприємства, який обвинувачується у самовільному зайнятті земельних ділянок державної власності площею майже 100 га вартістю 361 тис.грн., розташованих на території однієї із сільських рад Новоодеського району.

Крім того, з метою усунення суспільно небезпечних наслідків вказаного кримінального правопорушення місцевою прокуратурою з метою захисту інтересів держави в особі ГУ Держгеокадастру в Миколаївській області до суду в порядку цивільного судочинства скеровано позовну заяву з вимогою стягнути з недобросовісного користувача шкоди, заподіяної злочином в розмірі 121 тис.грн. та звільнити самовільно зайняті земельні ділянки.  

Відповідно до вимог земельного та цивільного законодавства власником сільськогосподарської продукції, вирощених на самовільно зайнятих земельних ділянках, є держава, як  власник землі.

У зв’язку з чим, Вознесенська місцева прокуратура звернулась до ГУ ДФС в Миколаївській області з клопотанням про реалізацію врожаю, вирощеного на самовільно зайнятих земельних ділянках в дохід держави.

В результаті скоординованих дій незаконно вирощений врожай зібрано та передано на реалізацію, кошти від якої надійдуть до місцевого бюджету.

Вжиті місцевою прокуратурою заходи свідчать про комплексний підхід до вирішення проблеми самовільного використання земель у регіоні та сподіваємось стане застереженням для інших осіб, які бажають отримати вигоду внаслідок незаконного використання земель.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2098