Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Правоохоронці Миколаївщини визначили алгоритм дій щодо протидії нелегальній діяльності автогазозаправних станцій (ФОТО)

                                                                     

Сьогодні, 22 жовтня 2018 року, на виконання завдання Генерального прокурора Юрія Луценка  та відповідно до ст. 25 Закону України “Про прокуратуру” щодо координації діяльності правоохоронних органів, під головуванням прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса відбулась міжвідомча нарада, на якій  обговорено стан протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території області.

Нараду проведено в  приміщенні Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області за участі  першого заступника голови Миколаївської ОДА В'ячеслава Боня, керівників правоохоронних та контролюючих органів області - начальника ГУ Нацполіції Олекcандра Анохіна, начальника ГУ ДФС Володимира Копіци, заступника керівника управління Служби безпеки України Петра Майданюка, начальника управління внутрішньої безпеки Сергія Луцака, т.в.о начальника УЗЕ  Дмитра Майбороди, начальника ГУ ДСНС Максима Грицаєнко, в.о начальника управління ДАБІ Андрія Грейця, першого заступника гачальника управління Держпраці  Яни Скуратовської, в.о начальника ГУ Держпродспоживслужби Олега Калнауса, заступника начальника ГУ Держгеокадастру Андрія Кіро та керівників місцевих прокуратури.

Відкриваючи нараду, прокурор області Тарас Дунас зазначив, що актуальність цієї проблеми зумовлена тим, що на ринку нафтопродуктів склалася критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

“Нелегальні АЗС працюють без отримання дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів нерухомості, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із значними наслідками та є об’єктами підвищеної небезпеки,  без оформленого належним чином землекористування, трудових відносин із працівниками та іншими численними порушеннями чинного законодавства. Їх функціонування створює загрози життю і здоров’ю громадян, оскільки не проходять обов’язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових та громадських будівель. Ці проблемні питання вимагають спільного та комплексного підходу до їх вирішення, а тому завданням міжвідомчої наради є розроблення відповідного комплексу заходів”, - наголосив Т. Дунас.

Учасниками наради визначено алгоритм дій щодо протидії нелегальним автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів. Зокрема, за результатами наради прийнято рішення про створення міжвідомчої спільної робочої групи щодо протидії правопорушенням у вказаній сфері, надати із залученням фахівців відповідних контролюючих органів оцінку законності діяльності АЗС/АГЗП щодо самовільного зайняття земельних ділянок, будівництва, псування чи забруднення земель та атмосферного повітря, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, законодавства про охорону праці, правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, підробки документів, а також злочинів у сфері службової діяльності тощо.

Запрошуємо до співпраці усіх небайдужих громадян та громадські організації щодо виявлення нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів на території області та припинення їх незаконної діяльності.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 2868