Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2018

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно водія маршрутного автобусу, який скоїв смертельний наїзд на жінку

                               

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно водія маршрутного автобусу «IVECO DAILY», який у травня 2018 року в районі перехрестя вулиць Знаменівська та Райдужна у м. Миколаєві ,скоїв смертельний наїзд на жінку.

За даними слідства, водій грубо порушив Правила дорожнього руху України, а саме: проявив неуважність до дорожньої обстановки, не стежив за її змінами, перед початком руху автобуса не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху,  внаслідок чого скоїв наїзд на жінку, яка вийшла з автобусу та знаходилась в близькості від проїзної частини.  В результаті автопригоди жінка від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди.

Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини). Санкція за цією статтею передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
25 жовтня 2018 року обвинувальний акт скеровано для розгляду до Корабельного районного суду м. Миколаєва.  

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2244