Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

Нападників на заступника голови Єланецької РДА засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі

                                

Незважаючи на різні інсинуації  у ЗМІ щодо сумніву у неналежному розслідуванні справи, завдяки наполегливої позиції публічного обвинувачення, яке підтримувалось Єланецьким відділом Вознесенської місцевої прокуратури,  доведено вину двох жителів міста Кропивницький, які вчинили напад на заступника голови Єланецької райдержадміністрації. Враховуючи статус потерпілої злочин набув значного суспільного резонансу.

Нагадаємо, що у березні 2017 року у смт. Єланець двоє зловмисників віком 32 та 41 років, погрожуючи застосуванням насильства примусили заступницю голови РДА сісти до її автомобіля «Тоyота Land Сruiser Рrado», на якому разом з потерпілою зникли у невідомому напрямку. Після цього вони продовжили шлях до Кіровоградської області та близько 10 годин утримували викрадену жінку. Трохи пізніше, вже вночі, вони також забрали сумку, телефони і гроші постраждалій, а її висадили на дорозі.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців, через місяць зазначений злочин вже був розкритий — встановлено та затримано зловмисників.

Під час судового засідання прокурором  надано суду достатньо доказів, які підтвердили вину зловмисників у вчиненні цього злочину. 

Відтак, суд приймаючи до уваги всі зібрані докази вини зловмисників,  ухвалив обвинувальний вирок, згідно якого одного з нападників визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (викрадення людини за попередньою змовою групою осіб із застосуванням зброї), ч. 2 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди) КК України без призначення покарання у зв’язку з його смертю.

Цим же вироком другого нападника визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 3 ст. 289 КК України та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1820