Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Прокуратура в черговий раз відреагувала на незаконне використання земель закладів освіти

                                 

Органи прокуратури Миколаївщини, відстоюючи інтереси держави у сфері земельних правовідносин, принципово реагують на незаконні угоди щодо використання земель, наданих закладам освіти.

Зокрема, Вознесенською місцевою прокуратурою  пред’явлено позовну заяву в інтересах Головного управління Держгеокадастру в області та навчального закладу про визнання недійсним договору про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки державної форми власності загальною площею 100 га вартістю майже півмільйона гривень із  зобов’язанням повернути землі навчальному закладу.

Установлено, що у 2007 році Гуріївській загальноосвітній школі Новоодеського району надано в оренду земельну ділянку для ведення підсобного господарства. У квітні 2017 року школою  укладено договір про спільний обробіток зазначеної землі з фермерським господарством. Однак, умови спірної угоди свідчать, що вона укладена з метою приховання іншого правочину - договору  суборенди землі.

Крім того, внаслідок вказаних дій фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2350