Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

Прокуратурою відреаговано на чергове незаконне відчуження земельної ділянки лісового фонду на узбережжі Чорного моря вартістю понад 1,2 млн грн

                                 

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 відреаговано на порушення вимог законодавства щодо незаконного відчуження органами державної влади земельної ділянки державної власності лісогосподарського призначення площею 0,22 га вартістю понад 1,2 млн грн, розташованої в межах прибережної захисної смуги Чорного моря у с. Коблеве. 

Так, незважаючи на законодавчу заборону відчуження земель зазначеної категорії, у 2004 році Березанською районною державною адміністрацією передано в оренду та у подальшому продано земельну ділянку в приватну власність суб’єкту господарювання, яка входила до складу ДП «Очаківське лісомисливське господарство».

При цьому, відведення в оренду та подальший продаж зазначеної земельної ділянки за рахунок державного лісового фонду призвело до фактичної незаконної зміни її цільового призначення.

Реагуючи на порушення, місцева  прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування незаконного розпорядження Березанської райдержадміністрації, договору купівлі-продажу ділянки та державного акту на право власності. Розгляд позову триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2184