Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018

Членів міжрегіональної банди наркодилерів взято під варту (ФОТО)

                             

У понеділок, 24 грудня 2018 року, Корабельним районним судом м. Миколаєва підтримано позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та слідчого поліції та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на максимальний термін 60 діб трьом наркодилерам.

Встановлено, що двоє жителів м. Жашків Черкаської області та житель м. Краматорськ Донецької області, за попередньою змовою групою осіб  налагодили на території м. Миколаєва збут наркотичних речовим – кристалічного метадону, опію та димедролу через так звані «закладки».

Організатор виступив 27-річний житель м. Жашків, який координував та контролював роботу своїх подільників. Через месенджер зловмисник  надавав своїм подільникам вказівки про назву, кількість та об’єми замовлень, а ті, у свою чергу, отримане «замовлення» доставляли до місць призначення, Після оплати коштів за товар, оператор сповіщав клієнтів про місця схову «закладок». Гроші за наркотики замовники сплачували на спеціально відкриті банківські рахунки підставних осіб.

23.12.2018 за наслідком проведення цілого комплексу негласних слідчих дій та оперативних закупок зловмисники були затримані.

За результатами оперативно-слідчих дій вилучено 20 закладок ацетильованого опію і димедролу, розфасовані у гумові контрацептиви по 15-20 мл кожна, 121 закладку кристалічного метадону, близько 300 пігулок димедролу та 100 мл концентрату макової соломи, велику кількість сім- та банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та грошові кошти. 

Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 321 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичного засобу та сильнодіючого лікарського засобу, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб).

Розслідування триває. Встановлюється причетність підозрюваних до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

Це результат міжвідомчої наради керівників правоохоронних органів, яка відбулась 4 жовтня цього року під головуванням прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса за участі голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка.

 

фото Відділу комунікації ГУ Нацполіції в Миколаївській області
 
За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2019