Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2018

Засуджено раніше судимих жителів Арбузинки, які вкрали у літній жінці 345 грн та паспорт

                                     

Первомайською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двохраніше судимих жителів смт Арбузинка, які у березні 2018 року пограбували місцеву жительку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний та 26-річний чоловіки, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, досягли попередньої злочинної змови на спільне вчинення грабежу із проникненням у житло 79-річної жінки з метою заволодіння її майном.

Реалізуючи свій злочинний умисел, шляхом пошкодження віконної рами проникли до приміщення житлового будинку жінки, де, помітивши літню власницею домівки, почали її катувати - наносити удари по обличчю, спричиняти ножові поранення,  вимагаючи віддати належне їй майно.

У подальшому зловмисники відкрито заволоділи майном потерпілої - грошовими коштами в сумі 345 гривень та паспортом громадянина України, з якими залишили її домівку.

Завдяки оперативним і злагодженим діям правоохоронних органів Арбузинського району, грабіжників затримано.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст.186 та ч. 3 ст. 357 КК України - грабіж, поєднаний з проникненням у житло, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб, а також незаконне зоволодіння будь-яким способом паспортом.

29 грудня 2018 року Арбузинським районним судом підтримано позицію прокуратури та визнано зловмисників винними у вчиненні інкримінованих їм злочинах та призначено покарання у вигляді 6 років та 6 років і 1 місяця позбавлення волі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1906