Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

За втручання прокуратури чергову земельну ділянку Чорноморського узбережжя реально повернуто державі

                          

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 вжито заходів щодо реального повернення у власність громади чергової земельної ділянки на узбережжі Чорного моря площею 0,1 га вартістю 445 тис грн, розташованої в межах території Коблівської сільської ради Березанського району.

Установлено, що зазначена земельна ділянка незаконно надана у приватну власність громадянину для ведення садівництва. У подальшому, після зміни власника на товариство із обмеженою відповідальністю, цільове призначення земельної ділянки змінено на «будівництво і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування».

Задовольняючи позов прокурора до Коблівської сільської ради,  громадянина та товариства з обмеженою відповідальністю, судом констатовано порушення містобудівного та водного законодавства при оформленні права власності та зміни статусу відповідної земельної ділянки.

З метою реального виконання рішення суду місцевою прокуратурою ініційовано питання про реєстрацію права власності на землю за територіальною громадою.

На даний час вказана земельна ділянка повернута з незаконного володіння, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідні записи.

Зважаючи на географічне розташування Миколаївщини, території узбережжя Чорного моря є привабливими для незаконних оборуток ділків, які прагнуть їх незаконно привласнити і забудувати.

Відтак, неухильне дотримання вимог закону при використанні земель прибережної захисної смуги і надалі залишається одним із пріоритетних напрямів представницької діяльності місцевої прокуратури. 

Закликаємо громадськість бути небайдужими та повідомляти про випадки незаконного використання земель узбережжя Чорного моря.   


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1605