Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Прокуратурою встановлено привласнення товариством бюджетних коштів при догляді за об’єктом благоустрою

                                  

За результатами опрацювання інформаційних баз даних органів державної влади прокуратурою області встановлено, що під час закупівлі Департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради послуг на загальну суму 2 млн.грн. з прибирання та догляду за об’єктом благоустрою - сквером «Вербочка» з пляжем «Прибій», розташованим у м. Миколаєві, завищено його площу до 88,6 тис. кв.м. (за технічним завданням розмір скверу становить 18 637 кв.м та пляжу 70 000 кв.м.).

Водночас, відповідно до даних Публічної кадастрової карти України, межі скверу «Вербочка» з пляжем «Прибій» в Державному земельному кадастрі не зареєстровані. Натомість, загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений сквер з пляжем становить не більше 61,5 тис. кв.м, при чому більшість території займають зелені насадження та проїзди, а не пляж. Також, на зазначеній території розміщені тимчасові об’єкти торгівлі.

Під час ревізії підтверджено завищення зазначеної площі до 27 тис.кв.м. та відповідно видатків на суму 316 тис.грн.

За вказаним фактом прокуратурою області 20.02.2019 розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1944