Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

Завдяки наполегливій позиції прокуратури Миколаївщини скасовано незаконне рішення про передачу у приватну власність елеватора вартістю 7 млн грн

                             

Завдяки наполегливій позиції прокуратури області забезпечено захист інтересів у сфері державної власності.

Так, судами різних інстанцій неодноразово розглядалась справа за позовом прокуратури області про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності на державне майно – об’єкт нерухомості Миколаївського портового елеватора вартістю 7 млн грн.

Вказаний позов заявлено прокурором у зв’язку із виявленням факту безпідставного оформлення Миколаївською міською радою у 2011 році права приватної власності на вказаний об’єкт за акціонерним товариством, яке у подальшому отримало свідоцтва про право власності на нього.

Зокрема, набуття права власності відбулось у порушення вимог законодавства у сфері приватизації та за відсутності рішення власника про зміну правового режиму такого майна, наслідком чого стала передача майна Миколаївського портового елеватору з державної у приватну власність.

У травні 2018 року Верховним Судом справу за позовом прокурора в черговий раз направлено на новий розгляд до господарського суду області.

Під час нового розгляду справи прокуратура наполягала на законності та обґрунтованості своїх вимог, внаслідок чого 16.04.2019 судом ухвалено рішення про задоволення позову, чим поновлено інтереси держави у сфері використання майна - об’єкту нерухомості Миколаївського елеватору.

Слід зазначити, що судами задоволено 3 позови прокуратури області про скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування та свідоцтв про право власності на державне майно – об’єкти нерухомості елеваторів, розташованих на території області, загальною вартістю більше 11 млн.грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2138