Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2019

За втручання прокуратури земельну ділянку вартістю понад півмільйона гривень, розташовану в пляжній зоні Бузького лиману, повернуть громаді Миколаєва

                                   

23 травня 2019 року Господарський суд Миколаївської області підтримав позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 1, задовольнивши позовні вимоги у повному обсязі щодо скасування незаконного рішення Миколаївської міської ради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею 500 кв м вартістю понад 500 тис грн та її повернення територіальній громаді міста.

Так, за результатами вивчення прокуратурою законності прийнятих Миколаївською міською радою рішень щодо розпорядження землями міста установлено, що у 2016 році одному з підприємців передано зазначену земельну ділянку, розташовану у мікрорайоні «Намив» фактично в пляжній зоні Бузького лиману, для обслуговування літнього майданчика.

При цьому рішення про надання земельної ділянки прийнято у порушення вимог Земельного кодексу України щодо проведення передбаченої вимогами законодавства процедури земельних торгів. Крім того, у порушення вимог Водного кодексу України спірну земельну ділянку, розташовану у прибережній захисній смузі Бузького лиману,  в оренду передано не для цілей визначених законодавством.

Вказане стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Таким чином, завдяки реагуванню прокуратури забезпечено повернення територіальній громаді міста земельної ділянки,  що забезпечить у подальшому можливість використання її з дотриманням вимог законодавства.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1807