Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

За наполегливості прокуратури державі повернуто пасовища вартістю 3 млн грн (ФОТО)

                              

У середу, 3 липня 2019 року, Миколаївським апеляційним судом  задоволено апеляційну скаргу прокуратури області, скасовано незаконне рішення Вознесенського міськрайонного суду про відмову у задоволенні позову керівника Вознесенської місцевої прокуратури про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки – пасовища площею 72,1 га вартістю понад 3 млн. грн., розташованої на території Щербанівської сільської ради Вознесенського району, та повернення її у розпорядження держави, позов прокурора задоволено.

Установлено, що розпорядженням Вознесенської райдержадміністрації  місцевому жителю надано в оренду зазначену земельну ділянку для сінокосіння та випасання худоби із земель запасу сільськогосподарського призначення.  Проте  громадянин земельну ділянку використовував з порушенням умов договору не за цільовим призначенням, вирощуючи на ній соняшник та ячмінь, що є порушенням вимог Земельного Кодексу України.

Варто зазначити, що вказане рішення суду пройшло три судові інстанції, і тільки завдяки наполегливості прокуратури після того, як справу було передано із Верховного Суду до Миколаївського апеляційного суду на новий розгляд, вдалось забезпечити поновлення порушених інтересів держави.  

Відтак, за принципової та послідовної позиції органів прокуратури земельна ділянка сільськогосподарського призначення підлягає поверненню у власність держави, що дасть можливість подальшого її використання у відповідності до вимог законодавства.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1715