Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

Правоохоронними органами області повідомлено про підозру чотирьом членам злочинної групи, які вчинили 19 кримінальних правопорушень (ФОТО)

                             

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області здійснюється ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої упродовж  тривалого періоду часу шляхом обману заволодівали грошовими коштами фізичних осіб, які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку на території Миколаївської області.

Як встановлено в ході досудового розслідування, злочинна група, до складу якої входило чотири особи віком від 20 до 32 років діяла на території міста Миколаєва, була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

У період часу з вересня 2018 року по лютий 2019 року зловмисники,  реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, вчинили ряд особливо тяжких злочинів, пов’язаних із заволодінням шляхом обману грошовими коштами потерпілих, які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку, спричинивши потерпілим збитки на загальну суму понад 551 тис. грн.

В ході проведення досудового розслідування, 27 та 30 вересня чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, тобто у заволодінні грошовими коштами потерпілих шляхом обману, вчиненого повторно, в особливо великих розмірах організованою групою.  

На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх обставин справи.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1691