Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

За втручання прокуратури державі повернено 71 га земель водного фонду

                            

Снігурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури вжито заходів щодо повернення в розпорядження держави земельної ділянки водного фонду площею 71 га  вартістю понад 800 тис. грн., яка розташована в межах території Киселівської  сільської ради Снігурівського району.

Установлено, що у 2010 році на підставі розпорядження райдержадмінстрації між останньою та  приватним товариством укладено договір оренди вказаної ділянки строком на 25 років. Однак, починаючи з 2016 року, підприємство почало допускати порушення умов договору щодо сплати орендних платежів, підтримання у належному стані водного об’єкту та природного середовища та інші грубі порушення умов вказаного договору.

Вказані порушення не залишились поза увагою органів прокуратури, як наслідок подано позов про дострокове розірвання договору та зобов'язання повернути земельну ділянку.

18 лютого 2019 року Господарським судом Миколаївської області підтверджено обґрунтованість вимог прокурора та задоволено позов в повному обсязі.

З метою виконання рішення суду та відновлення права держави на розпорядження зазначеною земельної ділянкою, прокуратурою забезпечено витребування спірної земельної ділянки та реєстрацію права власності за державою.

Відтак, земельна ділянка водного фонду за актом  приймання-передачі та відповідної реєстрації речових прав повернута у власність держави, що дасть можливість подальшого її використання у відповідності з вимогами законодавства.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1309