Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2019

За втручання прокуратури з недобросовісного підрядника стягнуто кошти за невиконання ремонтних робіт в гімназії № 4 м. Миколаєва

                                

11 листопада 2019 року Господарським судом Миколаївської області підтримано позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 1 щодо стягнення з недобросовісного підрядника 256 тис грн за не виконання робіт з реконструкції спортивного майданчика для гімназії № 4 м. Миколаєва.

Прокуратурою з’ясовано, що наприкінці листопада минулого року між комунальним підприємством «Капітальне будівництво м. Миколаєва» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду з реконструкції спортивного майданчика для гімназії, вартість якого склала 711,1 тис. грн. Правочином передбачено, що підрядні роботи повинні бути  виконані  до 25 грудня 2018 року.

На виконання умов договору підприємство перерахувало підрядчику аванс у розмірі 213 тис. грн. При цьому, підрядник зобов’язувався використати аванс, на підтвердження чого надати акти приймання виконаних будівельних робіт або довідки про вартість виконаних будівельних робіт та повернути залишок коштів не пізніше 22 грудня 2018 року. 

Водночас, у визначений договором підряду строк, підрядник жодних документів на підтвердження використання авансу замовнику не надав, кошти не повернув, роботи з реконструкції спортивного майданчика не провів. 

Ураховуючи, що упродовж тривалого часу позивачами – управлінням освіти Миколаївської міської ради та комунальним підприємством, не вжито вичерпних заходів до стягнення з підрядника отриманого авансу, місцевою прокуратурою підготовлено відповідний позов про стягнення з останнього  отриманого авансу, а також інфляційних збитків та пені на загальну суму 256 тис грн, який задоволено.  

Пресслужба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1378