Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Завдяки прокуратурі земельну ділянку неподалік пляжу «Чайка» повернуть територіальній громаді Миколаєва

                            

Корабельним районним судом м. Миколаєва  задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури № 2   про визнання незаконним та скасування рішення Миколаївської міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 800 кв. м. вартістю півмільйона гривень та її повернення у власність територіальної громади, розташовану неподалік пляжу «Чайка» у Корабельному районі м. Миколаєва.

Встановлено, що рішенням міської ради за рахунок земель міста надано у власність громадянину зазначену земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману, що заборонено вимогами водного та земельного законодавства. Крім того, при наданні ділянки міською радою порушено вимоги містобудівного законодавства, оскільки спірна земля згідно Генплану міста належить до території зелених насаджень загального користування.

З метою усунення виявлених порушень, місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовну заяву, яку задоволено в повному обсязі. 

Після набрання рішенням суду законної сили будуть вжиті заходи щодо реального повернення ділянки у власність держави шляхом її перереєстрації.
 
За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1761