Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Прокуратурою забезпечено повернення державі сільськогосподарських земель вартістю понад 3,5 млн грн

                          

4 грудня 2019 року Господарським судом області, за результатами розгляду позову прокурора, припинено незаконне користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею більше 82 га вартістю понад 3,5 млн. грн., розташовану  на території Миколаївського району.

Виявлено, що одна з установ з виконання покарань уклала з підприємцем договір про спільний обробіток землі сільськогосподарського призначення, фактично незаконно передавши її в оренду.

Слід зазначити, що установа мала використовувати земельну ділянку сільськогосподарського призначення лише для підсобного господарства. Однак, у порушення вимог законодавства, за відсутності повноважень, передала земельну ділянку підприємцю, допустивши тим самим можливість її  використання в комерційних цілях. Таку протиправну передачу земельної ділянки сторони намагались приховати укладенням договору про спільну діяльність, який за своєю юридичною природою є договором оренди земельної ділянки.

Вказане стало підставою для звернення Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 до суду о з позовною заявою про визнання недійсним договору та зобов’язання підприємця повернути земельну ділянку у розпорядження держави.

Ухвалення судового рішення про задоволення позову прокурора забезпечить повернення державі земельної ділянки та використання її відповідно до призначення та з дотриманням закону.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1534