Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Судитимуть двох одеситів, які підпалили та знищили майно білоруського асфальтного заводу в Новобузькому районі

                           

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими Слідчого управління Нацполіції в області завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів м. Одеса, віком 30 та 35 років, які обвинувачуються у підпалі білоруського асфальтного заводу в Новобузькому районі.

За даними слідства, 22 лютого 2019 року троє зловмисників, 30, 35 та 42 років, проникли на територію підприємства та вчинили підпал. Також, зловмисники нанесли тілесні ушкодження заявнику, зв’язали його мотузкою, після чого підпалили щитову пульту управління та генератор підприємства запальною сумішшю.

Упродовж п’яти місяців проведено повний комплекс слідчих та розшукових заходів із залученням кращих спеціалістів. Оперативні співробітники вистежували злодіїв та збирали докази їх злочинної діяльності.

1 серпня 2019 року, завдяки вміло скоординованим заходам,  двох зловмисників було затримано у м. Одеса.  Третій фігурант наразі ще перебуває у розшуку. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення його місця перебування та затримання.

У ході санкціонованих  обшуків за місцем мешкання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, які кримінальники використовували для зв’язку, та автомобіль, на якому вони пересувались у день вчинення злочину.

Мотивом скоєння злочину стала бізнес-конкуренція.

Сума понесених внаслідок кримінальних правопорушень підприємством збитків склала понад 16 млн. грн.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі потерпілого (охоронця заводу), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із спричиненням останньому фізичних страждань).

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1489