Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Верховний суд підтримав позицію прокуратури щодо повернення державі земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн

                          

Верховний суд підтвердив обґрунтованість позиції Баштанської місцевої прокуратури щодо повернення у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 42,6 га вартістю понад 1 млн грн, розташовану за межами м. Баштанка.

Встановлено, що фізична особа – підприємець в порушення умов договору оренди замість випасання худоби та сінокосіння використовує надану земельну ділянку для вирощування технічних культур. Така діяльність призводить до погіршення якості та виснаження земельної ділянки та може мати наслідком неможливість її використання як пасовища для визначених законодавством та договором цілей. Пасовища фактично були розорені.

Прокуратура звернулась до суду з позовом  про дострокове розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки у розпорядження держави, який районним судом задоволений у повному обсязі.

Не погоджуючись з позицією прокуратури та суду, відповідач оскаржила зазначене рішення у судах апеляційної та касаційної інстанціях, які рішення суду першої інстанції залишили без змін.

Загалом, у 2019 році Баштанською місцевою прокуратурою пред’явлено на захист інтересів держави у сфері земельних відносин 15 позовів на загальну суму 51,9 млн грн.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2079