Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2020

Підозрюваним у отриманні 700 доларів США неправомірної вигоди обрано запобіжний захід

                         

22 лютого 2020 року слідчим суддею розглянуто клопотання слідчого, погоджене з процесуальним керівником прокуратури області, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 126 620 грн стосовно виконуючої обов’язки заступника начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Миколаївській області та посередника, які підозрюються у одержанні неправомірної вигоди у сумі 700 доларів США.

Крім цього, суд ухвалив відсторонити чиновницю від посади.

Зазначені кошти підозрювані вимагали від директора будівельної організації за позитивний розгляд проведення перевірки об’єкту будівництва та невжиття штрафних санкцій.

Дії посадової особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), дії посередника – ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1400